Ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην Αρχαία Ολυμπία

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το σχολείο μας  την Παρασκευή  2 Ιουνίου 2023 στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ,λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, που ενώνονται σε αυτή την περιοχή.

Ο ναός του Δία, της Ήρας, το Πελόπιο, το Φιλιππείο, το Πρυτανείο, το Βουλευτήριο ήταν μερικά από αυτά που είδαμε. Ανατολικά της Άλτεως εκτείνεται το στάδιο όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. . Οι μαθητές μας αγωνίστηκαν  μέσα στο στάδιο.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί στις αίθουσές του τα ευρήματα που συνδέονται με το Ιερό της Ολυμπίας, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Νίκη του Παιωνίου αλλά και ο γλυπτός διάκοσμος από τον ναό του Δία. Όλα αυτά εντυπωσίασαν τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους τους.